Madholdet
Ingredienser.
· 300g kyllingekød
· 2 dl vand eller bouillon
· 5 cm galanga (ingefær)
· 3 kaffir limeblade el. reven skal af i limefrugt
· 2 stilke citrongræs
· 100g champignon
· 1 tsk. salt
· 1 ds. kokosmælk a 400g / 1 liter
· 4 spsk. citron eller limesaft
· 3 spsk. fishsauce
· ½ tsk. sukker
· op til 6 røde fugleøje-
· evt. korianderblade til pynt
Sådan gør du.
1. Krydderierne hakkes meget fint. Evt. knuses de i en morter.
2. Skær kyllingekødet i strimler.
3. Skær champignon i skiver.
4. Skær chilien i tynde ringe og rens dem for kerner.
5. Hæld vand og bouillon samt krydderierne i en gryde og varm det op til kogepunktet Tilsæt kylling, champignoner, salt, citron/limesaft, fishsauce og sukker. Lad det simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt kokosmælk og chili.
6. Varm suppen op til lige under kogepunktet under jævnlig omrøring. Tag gryden af varme og server med brød til. Pynt med korianderblade.
Bemærk: Suppen skal koge sagte, så man undgår at kokosmælken skiller.
Kokossuppe med kylling (TOM KHA GAI )
Forret
4 personer
190104