Blinis med chili rejer






























Forret

4 pers.

Blinis med chili rejer

110416

Ingredienser:

Dej:

1 æg

2 1/4 dl mælk

1 tsk tørgær

175 g mel

1/4 tsk salt

1/2 tsk sukker

15 gr smeltet smør

Topping.

2 spsk mayonnaise

2 spsk creme fraiche

½ tsk chilipulver eller efter behag

Saften fra ½ citron

Dild og citron til pynt

Chili rejer.

20 stk rå tigerrejer

2 dl olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 rød chili
¼ tsk chili flager
1 tsk paprika
1 dl tør sherry
25 g smør
½ bundt persille
citron

Sådan gør du:

Dej.

Bland mel, salt, sukker og gær sammen i en skål.

Pisk æg og mælk sammen og rør det sammen med melblandingen. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen til en jævn dej. Lad dejen hvile i ca. ½ time.

Læg en klat på en varm stegepande eller brug en blinispande med flere huller. De skal være

ca. 5 mm høje. Steg dem til de er gyldne på hver side, som almindelige pandekager.

Topping.

Bland mayonnaise og creme fraiche sammen og tilsæt chilipulver og citronsaft.

Stil det koldt indtil serveringen.


Chili rejer.

Pil rejerne og fjern den sorte streng (tarmen).

Skær den røde chili i skiver. Pil og skær hvidløg i skiver. Svits det på en pande i olien. Tilsæt chili flager, paprika og cherry. Lad det koge op og sænk varmen. Tilsæt smørret og lad det koge ind til det halve.

Tilsæt rejerne og kog dem ca. 3 minutter til de er røde. Tilsæt citronsaften. Lad rejerne trække i marinaden til serveringen.


Portionsanret blinis med en klat topping og rejer ovenpå. Pynt med dild eller persille og en citronskive. Marinaden kan serveres til.