Herregårds suppe






























Forret

4 pers.

Herregårds suppe

280119

Sådan gør du.

Lav en bouillon af hønseterninger.
Porrer og løg renses og skæres i tynde skiver. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Porrer- og løgskiver svitses i smørret. Tilsæt suppen, mælken og timian.

Lad det koge i 10 minutter og tilsæt så gulerødder og piskefløde.


Suppen koges atter 5 minutter og smages til med salt og peber. Til sidst tilsættes ærterne og purløg. Vent et par minutter med at servere indtil ærterne har fået varme.


Server en skål med revet ost til og evt. Citron-rosmarin snegle.


Ingredienser.

3 porrer
2 løg
40 g smør
1 liter hønsebouillon
½ l mælk
1 kvist timian
2 stk gulerødder

1 kop frosne ærter
1 dl piskefløde
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Purløg
Revet ost