Hovedret
4 pers.
Abrikos-glaseret skinkeculotte med nøddesauce og bagte æbler
Ingredienser:
1 skinkeculotte 800-900 g
1 tsk. salt
15 g smør
30 g hasselnøddeflager
2 dl hvidvin
4 dl hønsebouillon
4 spsk. abrikosmarmelade
1 spsk. rasp
1½ dl piskefløde
1 spsk. maizenamel
Salt og peber
Tilbehør:
4-6 små røde æbler
10 gr. hasselnøddeflager
Ca 800 g aspargeskartofler
salt og peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175º
Gnid culotten med salt. Brun den i smør på alle sider. Fjern culotten fra panden og læg den i en lille bradepande.
Sautér ¾ af hasselnødderne let i smør og tilsæt hvidvin og bouillon. Hæld det over culotten og sæt den i ovnen i ca. 40 minutter.
Fordel abrikosmarmelade og rasp på kødet skru op på 250º og fortsæt stegningen i ca. 10 minutter.
Tag kødet op og hæld skyen i en gryde.
Rør maizenamel sammen med 2 spsk. vand og jævn skyen. Tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt madkulør.
Tilbehør:
Kog kartoflerne i saltet vand til de slipper, når man stikker en kniv i dem. Pil kartoflerne.
Skær æblerne i både og fjern kernehuset. Læg dem i et fad og drys med resten af hasselnøddeflagerne, salt og peber.
Stil fadet med æbler i ovnen, når stegen tages ud. Sluk for ovnen og lad dem stå i 5-10 minutter.
Skær stegen i tynde skiver og anret på tallerken med tilbehør og sauce.
Drys evt. lidt hakket persille over kartoflerne.
250219