Hovedret
4 pers.
Bøf bourguignon med kartoffelmos
120318
Ingredienser:
1 kg oksekød (inderlår eller tyksteg)
2-4 spsk. smør
150 g bacon
2 løg
2 gulerødder
2 tsk. salt
Nykværnet peber
1 tsk. Timian
2 spsk. hvedemel
2 spsk. tomatpuré
2 laurbærblad
8 dl rødvin
20-24 små løg (eller frosne perleløg)
400 g champignoner
2-4 fed hvidløg
Kartoffelmos
1 kg kartofler
ca 1 dl mælk
4 spsk smør
salt
hvid peber
Sådan gør du:
Skær kødet i terninger på 2,5 x 2,5 cm og brun det i fedtstoffet i en stegepande. Brun det af flere omgange, for ikke at overfylde panden og kødet begynder at koge i stedet. Læg dem over i en gryde.
Klip baconskiverne i strimler og svits dem på stegepanden.
Skræl løg og gulerod og hak dem fint. Svits dem sammen med baconstrimlerne i stegepanden og kom dem over i gryden til kødet.
Kom krydderierne i og drys melet over. Kom tomatpuré og laurbærblad i og rør rundt.
Spæd med rødvin og lad retten simre i 1-1½ time til kødet er mørt.
Skræl de små løg (eller brug de optøede perleløg), rens champignonerne og brun dem let.
Kom løg og champignon i gryden, når der er ca. ½ time tilbage af kogetiden. Pres derefter
hvidløget i.
Smag på retten og tilsæt evt. mere krydderi.
Serveres med kartoffelmos og syltede agurker.
Kartoffelmos.
Kartoflerne koges møre i usaltet vand og moses. Tilsæt smør og mælk lidt ad gangen og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.