Madholdet
Hovedret
4 personer
Dybstegt svinekød i sursød sauce
Ingredienser:
500 g svinekød (nakke eller skinke)
100 g mel
olie til friture
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 løg
3 gulerødder
1 lille dåse ananas
Sådan gør du.
Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen. Skær kødet ud i tern på ca. 2x2 cm., eller i strimler på tykkelse med en lillefinger.
Kom kødet i marinaden og lad det marinere i ca. ½ time. Vend det af og til, så det kommer godt ind i kødet.
Imens gøres resten klar.
Ingredienserne til den sursøde sauce kommes i en skål og piskes godt sammen og stilles til side.
Gulerødderne skæres i skiver. Løget hakkes groft og ananas og peberfrugt skæres i ca. 1 cm store tern.
Tag kødet op af marinaden og vend det i mel. Varm olien op til jævn varme i en wok eller en gryde. Fritér kødet i 7-8 minutter til det er gyldent. Tag det op af olien.
Varm olien højere op og kom kødet tilbage i gryden i ca 30 sekunder til det er dejlig sprødt. Tag kødstykkerne op og læg dem på fedtsugende papir.
Varm en pande eller gryde op til jævn varme og svits løgene i ca. 1 minut, tilsæt peberfrugterne, gulerødderne og den sursøde sauce. Bringes i kog og koger et par minutter før ananas og kødet tilsættes. Når ananassen er varm er retten klar til servering.
Der serveres ris eller nudler til.