Gulerodssuppe med cognac og rejer






























Forret

4 pers.

Gulerodssuppe med cognac og rejer

201117

Ingredienser.

6-7 mellemstore gulerødder, ca. 700 g.

4 dl. vand
1 tsk. Salt
1 lille løg
1½ spsk. smør eller margarine

1½ spsk. hvedemel
5 dl. hønsebouillon
1½ dl. piskefløde
¼ tsk. cayennepeber
2-3 spsk. Cognac
125 g rejer
2 spsk. finthakket persille

Sådan gør du.

Rens gulerødderne og skær dem i skiver. Lad vand og salt koge, kom gulerødderne i og kog dem bløde.


Tag gulerødderne op og gem kogevandet. Kør gulerødderne til pure med en stavblender.


Pil og hak løget. Varm fedtstoffet i en tykbundet gryde og svits løget uden at det får farve.


Drys mel over og tilsæt bouillon, gulerodspuré og gulerodsvand.

Lad suppen simre men ikke koge. Rør fløden i og smag til med cayennepeber, hvid peber og cognac.


Hæld det op i forvarmede kopper eller tallerkener og drys med persille.

Der serveres kuvertbrød til.