Friturestegte fristelser































Forret

4 pers.

Friturestegte fristelser

140305

Ingredienser:

· Rejer
· Fiskefilet
· (Alt hvad hjertet begærer)
· Olie til fritering


Grunddej til friture:
· 100g hvedemel
· Salt
· 1 spsk. olie
· 3dl håndvarmt vand
· 1 æggehvide


Kold hvidløgssauce:
· 1 skive franskbrød
· 2-4 fed hvidløg
· 30g mandler
· 2 æggeblommer
· 2 spsk. Citronsaft
· 1½ dl olie
· 1 spsk. hakket persille
· Salt
· Peber

Sådan gør du:

1. Sigt mel og lidt salt ned i en stor skål.


2. Rør olie og vand til en jævn dej. Lad det stå koldt og trække i ca. 30 minutter.


3. Pisk æggehviden stiv, men ikke helt tør. Fold den i dejen lige inden den skal bruges.


4. Varm olie i en gryde. Når en tændstik syder i olien er den klar.


5. Vend fristelserne i dejen og steg dem i olien.


Kold hvidløgssauce:
1. Skær skorpen af franskbrødet og læg brødet i blød i 2 spsk. koldt vand.


2. Pil hvidløgsfedene og skær dem over på langs.


3. Hæld mandlerne over med kogende vand og smut dem.


4. Kom franskbrød, mandler og hvidløg i en blender og kør det til mos. Tilsæt æggeblommer og citronsaft og lad det blende et øjeblik til.


5. Mens blenderen kører hældes olien ned gennem hullet i låget i en meget tynd stråle. Konsistensen skal være som almindelig majonæse.


6. Rør persille i og smag til med salt og peber.