Hovedret
4 pers.
Kødpie med mexikanske krydderier og låg af kartoffelmos
100214
Ingredienser:
500 g hakket oksekød af god kvalitet
3 løg
1 grøn peberfrugt
4 tomater
100 g sorte oliven uden sten
100 g rosiner
2 fed hvidløg
½ tsk knust kommen
½ dl olivenolie
1-2 tsk mexikansk krydderiblanding
½ tsk sort peber
Salt
2 æg
Kartoffelmos.
500 g kartofler
1 dl mælk
1 spsk smør
1 æg
1 tsk stødt kanel
salt
Mexikansk krydderiblanding.
2 tsk Paprika
½ tsk Chili (put mere i hvis du
vil have en stærkere smag)
1 tsk oregano
½ tsk timian
1 tsk brun farin
1 tsk spidskommen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225°
Gør grøntsagerne klar: Fjern kernerne fra peberfrugten og hak kødet fint. Pil løget og hak det fint. Skold og flå tomaterne og hak dem groft. Hak oliven groft. Læg rosinerne et øjeblik i varmt vand og lad dem dryppe af.
Varm olien op i en gryde og svits løg og peberfrugt uden at de får farve. Pres hvidløget i og tilsæt kødet. Lad det brune under omrøring. Tilsæt lidt vand.
Bland tomater, oliven, rosiner og kryddrerierne i og lad farsen simre nogle minutter. Kom det hele op i et ovnfast fad.
Kog æggene hårde, pil og hak dem groft og drys dem over kødet.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Mos dem og tilsæt mælken. Pisk til mosen er luftig. Bland smør, æg, salt og kanel i og bred kartoffelmosen over kødet. Lav eventuelt et mønster i mosen med en gaffel. Bages i ovnen på nederste hylde i ca. 20 minutter til mosen er pæn gylden.
Server en grøn salat, syltede agurker, chutney og landbrød til.