Hovedret
4 pers.
Orientalsk svinefilet i teriyakisauce
100314
Ingredienser:
500 g skiver af svinefilet, ½ cm tykke
salt og peber
1/2 spsk olie
250 g risnudler
1 dl olie
250 g små svampe, fx markchampignon
1 stk grøn peberfrugt
1 stk rød peberfrugt
4 stk forårsløg
1/2 spsk olie
1 dl bouillon
frisk timian
Marinade:
1 dl Teriyakisauce
2 tsk sesamfrø
2 tsk frisk ingefær
½ frisk rød chili
1 stk lime
Teriyakisauce:
1½ dl rørsukker
2 dl soja sauce
1½ dl hvidvin og ½ dl sake.
1-2 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
Sådan gør du:
Bland Teriyakisauce, sesamfrø, revet ingefær, chili i tynde skiver og 2 spsk limesaft.Vend
kødskiverne i marinaden og stil dem i køleskabet i mindst ½ time. Kom kødet i en si og gem marinaden. Krydr kødet med salt og peber.
Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig varme.
Læg skiverne på panden.
Vend dem straks. Tag skiverne op på en tallerken. Tag lidt af de rå nudler fra og fritér dem i varm olie et øjeblik. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Kog resten af nudlerne i vand. Svits hele, små champignon, strimler af peberfrugter og fintsnittede forårsløg i olien på panden. Tilsæt bouillon og marinade og lad det koge igennem. Tilsæt kød og de kogte nudler. Smag til med salt og peber.
Anret på tellerken og pynt med friterede nudler og frisk timian.
Teriyakisauce.
Pres hvidløget og hæld alle ingredienser i en gryde eller på en pande. Lad blandingen koge op og stå under mellem-høj varme indtil det bobler. Lad det koge ind til massen begynder at karamellisere. Teriyakiesaucen er nu færdig. Lad den afkøle.