Mexicansk Taco tærte






























Hovedret

4 pers.

Mexicansk Taco tærte

221018

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200º.

Bland ingredienserne til tærtebunden og rul den tyndt ud.

Læg den i en smurt tærteform, prik bunden med en gaffel og forbag den i 10-15 min.


Taco krydderi:

Bland alle ingredienserne sammen . Varm dem op i en tør stegepande lige før du skal bruge det.


Fyld:

Hak løget og skær peberfrugterne i små tern. Svits det hakkede kød og løg i lidt olie i en gryde.

Tilsæt tacokrydderi, peberfrugterne, vand og lad det simre i 10 min.

Læg fyldet i tærtebunden.


Topping:

Bland creme fraiche, mayonnaise og peber i en skål og fordel blandingen over tærten.

Skær tomaterne i skiver og fordel det ovenpå. Drys med ost og bag tærten i ca. 20 min. Pynt med finthakket persille.


Server gerne en let salat til.


Ingredienser:

Bund:
4 dl hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
½ dl flydende becel
1½ dl mælk

Fyld:
500 g hakket oksekød
1 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt

ca. 30 g tacokrydderi

(Kan købes færdigblandet)
½ dl vand

Topping:
2 dl creme fraiche 9%
2 spsk. Let mayonnaise
1 knivspids peber
1 dl revet ost
4 tomater
Persille til pynt

Taco krydderi:

1½ tskchilipulver

½ tsk løgpulver

½ tsk hvidløgpulver

½ tskknuste chili flager

½ tskoregano

1 tskpaprikapulver

1,5tsk spiskommen

1tsksalt

1tskknust, sort peber

½ tskcayennepeber

1 tsk korianderpulver