Hovedret
4 pers.
Mexicansk Taco tærte
221018
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º.
Bland ingredienserne til tærtebunden og rul den tyndt ud.
Læg den i en smurt tærteform, prik bunden med en gaffel og forbag den i 10-15 min.
Taco krydderi:
Bland alle ingredienserne sammen . Varm dem op i en tør stegepande lige før du skal bruge det.
Fyld:
Hak løget og skær peberfrugterne i små tern. Svits det hakkede kød og løg i lidt olie i en gryde.
Tilsæt tacokrydderi, peberfrugterne, vand og lad det simre i 10 min.
Læg fyldet i tærtebunden.
Topping:
Bland creme fraiche, mayonnaise og peber i en skål og fordel blandingen over tærten.
Skær tomaterne i skiver og fordel det ovenpå. Drys med ost og bag tærten i ca. 20 min. Pynt med finthakket persille.
Server gerne en let salat til.
Ingredienser:
Bund:
4 dl hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
½ dl flydende becel
1½ dl mælk
Fyld:
500 g hakket oksekød
1 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
ca. 30 g tacokrydderi
(Kan købes færdigblandet)
½ dl vand
Topping:
2 dl creme fraiche 9%
2 spsk. Let mayonnaise
1 knivspids peber
1 dl revet ost
4 tomater
Persille til pynt
Taco krydderi:
1½ tskchilipulver
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgpulver
½ tskknuste chili flager
½ tskoregano
1 tskpaprikapulver
1,5tsk spiskommen
1tsksalt
1tskknust, sort peber
½ tskcayennepeber
1 tsk korianderpulver