Hovedret
4 pers.
Farserede peberfrugter med gratineret kartoffelmos
120218
Ingredienser:
2 store peberfrugter
Fars.
400 g hakket oksekød, 10-12 % fedt
125 g fint hakket champignon
1 lille fint hakket løg
1 fed presset hvidløg
1 spsk oregano
1½ spsk. parmesan ost
salt og peber
Lidt Bouillon
Revet ost.
Mos.
750 g kartofler
50 g smør
½ dl mælk
1 æggeblomme
salt og peber
Sovs.
2 ds. hakkede tomater
1 fed hvidløg
frisk basilikum
Evt. Lidt bouillon
1 spsk oregano
1 spsk timian
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Kartoffelmos:
Kartoflerne koges uden salt til de er godt møre. Moses og varmes op med smør. Mælk tilsættes til den har en god konsistens. Den skal ikke være for blød. Lad mosen køle lidt før du kommer æggeblomme i. Fyld mosen op i en sprøjtepose.
Fars:
Svits oksekødet i lidt olie. Hak løg og hvidløg fint og lad det svitse sammen med kødet. Kom lidt boullion ved. Tilsæt oregano og smag til med salt og peber. Lad det simre til væsken er væk.
Sovs:
Kom 1 spsk olie i en lille gryde. Svits løg og hvidløg til de er gennemsigtige og kom de hakkede tomater, oregano og timian i. Lad det simre i ca. 20 min.
Del peberfrugten på langs, rens den for kærner, de hvide hinder og skær stilken af.
Anbring en halv peber på en tallerken og fyld fars i. Hæld en skefuld sovs over. Kom revet ost på toppen. Sprøjt kartoffelmos toppe rundt om peberen.
Sættes i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Til mos og ost er gylden.
Resten af sovsen serveres ved siden af.