Kødpie med mexikanske krydderier og låg af kartoffelmos






























Hovedret

4 pers.

Kødpie med mexikanske krydderier og låg af kartoffelmos

100214

Ingredienser:

500 g hakket oksekød af god kvalitet

3 løg

1 grøn peberfrugt

4 tomater

100 g sorte oliven uden sten

100 g rosiner

2 fed hvidløg

½ tsk knust kommen

½ dl olivenolie

1-2 tsk mexikansk krydderiblanding

½ tsk sort peber

Salt

2 æg

Kartoffelmos.

500 g kartofler

1 dl mælk

1 spsk smør

1 æg

1 tsk stødt kanel

salt

Mexikansk krydderiblanding.

2 tsk Paprika

½ tsk Chili (put mere i hvis du

vil have en stærkere smag)

1 tsk oregano

½ tsk timian

1 tsk brun farin

1 tsk spidskommen

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225°

Gør grøntsagerne klar: Fjern kernerne fra peberfrugten og hak kødet fint. Pil løget og hak det fint. Skold og flå tomaterne og hak dem groft. Hak oliven groft. Læg rosinerne et øjeblik i varmt vand og lad dem dryppe af.

Varm olien op i en gryde og svits løg og peberfrugt uden at de får farve. Pres hvidløget i og tilsæt kødet. Lad det brune under omrøring. Tilsæt lidt vand.

Bland tomater, oliven, rosiner og kryddrerierne i og lad farsen simre nogle minutter. Kom det hele op i et ovnfast fad.

Kog æggene hårde, pil og hak dem groft og drys dem over kødet.


Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Mos dem og tilsæt mælken. Pisk til mosen er luftig. Bland smør, æg, salt og kanel i og bred kartoffelmosen over kødet. Lav eventuelt et mønster i mosen med en gaffel. Bages i ovnen på nederste hylde i ca. 20 minutter til mosen er pæn gylden.


Server en grøn salat, syltede agurker, chutney og landbrød til.