Sennep- og honningbagt skinke






























120110

Hovedret

4 pers.

Sennep-og honningbagt skinke

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175°


Rids med en skarp kniv fedtet ½ cm dybt på kryds og tværs af skinken. Stik de 6 nelliker ned i stegen og krydr med salt og peber. Skinken lægges på risten i en bradepande med lidt vand I bunden og sættes på nederste rille i ovnen ved 175°.

Alle ingredienserne til penslingen røres sammen i en kasserolle og koges igennem et par minutter under stadig omrøring. Smørret piskes i. Efter 10 min. forløb hældes ca. 1/3 af glaseringen jævnt over skinken. Ca. 10 min. senere fordeles endnu 1/3 over skinken.

Herefter pensles skinken hvert 5 min. med resten af glaseringen. Den samlede stegetid er ca. 45 min. for 1½ kg skinke, afhængigt af tykkelsen.



Anbefalet tilbehør:
Kartoffelsalat med chili og citrondressing samt grøn salat.




Ingredienser:

1 1/2 kg skinkesteg

6 stk hele nelliker


Pensling:

2 dl appelsinjuice

1 1/2 dl brun farin

1/2 tsk brun sennep

2 tsk maizena

40 g smør