Forret
4 pers.
Græsk tallerken
251010
Ingredienser:
Hummus:
100 g tørrede kikærter
3/4 dl sesampasta
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 nip stødt spidskommen
Salt og peber
½ tsk paprika
Pandekager med feta:
2 tsk olivenolie.
Salt og peber.
2 hvedetortillas/pandekager.
4 spsk. blød feta.
½ rødløg.
125g frisk basilikum.
2 spsk. soltørrede tomater.
Courgettefritter:
450 g courgetter
3 spsk hvedemel
Olivenolie til stegning
Saft fra en ½ citron
Snittet bredbladet persille til pynt. Lune pitabrød som tilbehør.
Sådan gør du:
Hummus:
Udblød kikærterne i kolt vand natten over. Hæld vandet fra kikærterne, kom dem op i en gryde og dæk dem med koldt vand. Bring gryden i kog og lad dem koge i 1 - 1½ time.
Lad kikærterne dryppe af, men gem lidt af kogevandet. Kom kikærterne i en blender og blend dem til de er glatte. Tilsæt citronsaft og lidt af kogevandet lidt efter lidt, til det har konsistens af puré.
Tilsæt sesampasta, hvidløg og 1 spsk olivenolie samt spidskommen. Blend det sammen og krydr med salt og peber. Kom dippen i en serveringsskål og sæt den i køleskabet.
Ved serveringen stænkes med olivenolie og drysses med paprika. Pynt med persille.
Pandekager med feta: Græsk forret
Blend oliven, olie, salt og peber sammen til en fin masse. Smør 2 spsk. olivenmasse på den ene halvdel af hver pandekage. Smør feta på den anden halvdel.
Fordel 1 spsk. finthakket rødløg på hver pandekage. Lav en stribe af friske basilikumblade og hakkede soltørrede tomater på midten af hver pandekage. Rul pandekagerne sammen og pak dem stramt ind i husholdningsfilm. Lad dem trække i køleskabet i minimum en halv time før de pakkes ud og skæres i skiver.
Courgettefritter:
Skær courgetterne i lange stave på 1/4 cm tykkelse. Pudr skiverne med mel i jævn tykkelse.
Hæld tilstrækkelig olie i en stor pande til bunden er helt dækket. Varm olien op, og steg courgetterne i 5-10 minutter, til de er gyldenbrune. Vendes undervejs.
Tag dem op, stænk dem med citronsaft og krydr med salt og peber.
Anret tallerken med pandekager og fritter samt hummus. Server pitabrød til.