Hovedret
4 pers.
Mørbrad i fad med porre og champignon
061117
Ingredienser:
2 porrer
1 rød peberfrugt
250 g frisk champignoner
6-700 g svinemørbrad
Olivenolie til stegning
1 dåse kokosmælk
1 lille dåse tomatpasta
Paprika
Salt og peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°
Rens porrene og skær dem i tynde ringe.
Skyl peberfrugten, fjern stok og kerner, og skær den i tern.
Rengør champignonerne ved at skylle dem og skære stokken af. De største halveres.
Afbuds mørbraden og gnid den med paprika, salt og peber hele vejen rundt
Varm olien i en stegepande og brun mørbraden godt på alle sider.
Tag den op af panden, og læg den i et dybt ovnfast fad.
Svits champignoner, porrer og peberfrugt i et par minutter.
Hæld kokosmælk og tomatpasta ved, og lad det simre i nogle minutter.
Smag til med salt og peber.
Hæld saucen over mørbraden, og sæt det hele i ovnen i 25-35 minutter, til mørbraden har en kernetemperatur på ca. 60°.
Tag mørbraden op af saucen, lad den hvile i 10 minutters tid, skær den i tykke skiver, og læg den tilbage i saucen.
Servér med bagte kartoffelbåde eller ris.