Forret
4 pers.
Avokadosuppe
120207
Ingredienser:
· 4 modne avocadoer
· 3 dl. Hønsebouillon
· 2½ dl. Fløde
· 1-2 tsk. Citronsaft
· 1½ spsk. Rom
· ½ tsk. Karry
· Salt og peber
· Bredbladet persille eller citronmelisse
Sådan gør du:
Start med at lave hønsebouillonen og afkøl den.
1. Del avocadoerne og tag stenene ud. Grav kødet ud af de 6 halve og mos det.
2. Bland mosen med bouillon og fløde. Brug gerne en elpisker eller pisk kraftigt i hånden.
3. Passér suppen gennem en finmasket si og smag til med citronsaft, rom, karry, salt og peber. Stil suppen i køleskab til den er kold.
4. Skær de sidste 2 halve avocadoer i skiver. Tag suppen ud af køleskabet og fordel den i 4 dybe tallerkener. Pynt med avocadoskiver og bredbladet persille eller citronmelisse.
Der serveres brødcroutoner eller ostestænger til.
PS. Denne suppe varmes ikke op, da avocadoer bliver beske hvis de koges.