Kokossuppe med kylling (TOM KHA GAI )






























Forret

4 pers.

Kokossuppe med kylling (TOM KHA GAI )

190104-191118

Ingredienser.

300g kyllingekød
2 dl vand eller bouillon
100g champignon
4 røde chili
1 ds. kokosmælk a 400 g


Krydderier.
5 cm ingefær
reven skal af 1 limefrugt
2 stilke citrongræs
1 tsk. salt
4 spsk. citron eller limesaft
3 spsk. fishsauce
½ tsk. sukker
evt. korianderblade til pynt

Sådan gør du.


Ingefær og citrongræs hakkes meget fint. Evt. knuses de i en morter eller blendes.


Skær kyllingekødet i tynde strimler.
Skær champignon i skiver.
Skær chilien i tynde ringe og rens dem for kerner. Skær dem i mindre stykker.


Hæld vand eller bouillon samt krydderierne i en gryde og varm det op til kogepunktet Tilsæt kylling, champignoner, salt, citron/limesaft, fishsauce og sukker. Lad det simre under låg i ca. 10 min. og tilsæt så kokosmælk og chili.


Varm suppen op til lige under kogepunktet under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, hæld op i tallerkener og pynt med korianderblade.
Serveres med et stykke brød til.


Bemærk: Suppen skal koge sagte, så man undgår at kokosmælken skiller.