Hovedret
4 pers.
Plankebøf
230310
Ingredienser:
1 kg hakket oksekød
Salt og peber
1 tsk. Paprika
1 stort løg
1 glas små syltede løg
1 pakke bacon
200 g champignon
2 røde peber
Kartoffelmos:
1 kg kartofler
1 dl. mælk
50 g smør
Persille
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200˚
Form kødet til 4 store bøffer. Steg dem på panden ca. 3 minutter på hver side, krydr med salt og peber. Tag dem op og anbring dem på hver sin planke eller tallerken.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne ned i en skål. Rør smør og mælk i, til mosen har en god cremet konsistens
(den må ikke være for tynd). Hak persillen og vend den i mosen.
Steg baconskiverne sprøde på en pande
Skær champignon i skiver, skær løget i skiver og svits det i baconfedtet sammen med de afdryppede perleløg.
Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt den i store toppe rundt om bøffen. Fordel tilbehøret oven på bøffen. Drys med paprika.
Sæt bøffen i ovnen til kartoffelmosen er gylden. Brug evt. grill, men hold godt øje med at retten ikke bliver brændt.
Server stegte røde peber og bearnaise sauce til.