Forret
4 pers.
Bagte æg med bacon og ost
250213
Ingredienser:
4 æg
4 skiver bacon
2 dl revet ost
1 dl piskefløde
Frisk kværnet peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°
Klip baconskiverne i strimler direkte på en kold stegepande. Steg dem sprøde men ikke for mørke.
Smør 4 portionsskåle, gerne små tærteforme, med fedtstoffet fra baconen. Fordel baconen i portionsskålene.
Drys osten over.
Slå et æg ud i hver form.
Hæld 2 spsk. Fløde over hvert æg. Krydr med peber (salt er ikke nødvendigt, da baconen er salt).
Stil formene på risten midt i ovnen til hviden er stivnet. Det tager
ca. 20 minuttrer.
Tages ud af formen og anrettes på tallerken.
Pyntes med lidt hakket purløg og serveres straks med ristet brød til.