Mexikansk pie med hvide bønner og tabasco






























201117

Hovedret

4 pers.

Mexikansk pie med hvide bønner og tabasco

Ingredienser:

400 g hakket oksekød

2 porrer

Fedtstof til stegning

1-2 dåser hvide bønner i tomatsauce

Tabasco

1 tsk timian

1 tsk salt

1 rulle tærtedej

8 skiver bacon

Revet mozzarella ost

Æg til pensling

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225º

Skyl og rens porrene og skær dem i skiver på ½-1 cm.

Brun fedtstoffet på en pande. Kom kødet på i små klatter og vend det godt rundt så det er let stegt.

Tilsæt porrene og svits det godt i et par minutter uden at porrene bliver bløde.


Kom de hvide bønner op i en skål og tilsæt timian og salt. Smag til med tabasco til den styrke du kan lide. (Der skal mange dråber i)

Beklæd en smurt pieform med dejen, så den hænger udenfor. Læg først et lag kød og dernæst et lag bønner, så kød igen og dernæst bønner.

Skær bacon i strimler og fordel det over pien sammen med revet ost.

Buk piedejen ind over fyldet og pensl kanterne med sammenpisket æg. Bag pien nederst i ovnen i ca. 30 minutter til den er flot gylden.


Serveres med et spejlæg og en grøn salat med radisseskiver, hakket persille og en vineddike dressing