Revelsben med Chartreuse






























071111

Hovedret

4 pers.

Revelsben med Chartreuse

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200°


Skær med en skarp kniv revelsbenets overflade i ruder på ca. 2 x 2 cm.

Pil og pres hvidløgene og bland det med saltet. Gnid overfladen på kødet med blandingen.


Læg revelsbenene i en bradepande og steg den i ca. 45 minutter til 1 time.


Hak abrikoserne fint og bland dem med citronsaften og likøren. Tag stegen ud af ovnen og bred blandingen ud over overfladen. Sæt den tilbage i ovnen og steg videre til det er blevet pænt gyldent.


Vask kartoflerne, skær et kryds i dem, pensl med olie og drys med salt. Sæt dem i ovnen den sidste time af stegetiden.


Skær kødet i tilpas tykke skiver og server med bagt kartoffel fyldt med persillesmør, bønner og zucchini eller broccoli.



(Chartreuse er en fransk munkelikør med omkring 130 forskellige indigreenser i.)



Ingredienser:

1,5 kg revelsben

2 fed hvidløg

2 tsk salt

1 dl halve abrikoser. evt fra dåse

2 spsk citronsaft

3 spsk grøn eller gul Chartreuse

Tilbehør:

Bagt kartoffel med persillesmør

Zucchini (Squash)

Bønner eller broccoli