Spaghetti carbonara






























Hovedret

4 pers.

Spaghetti carbonara

000000

Ingredienser:

125 g tørsaltet bacon
250 g frisk pasta
2 pasteuriserede æg
1 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Hakket persille
Revet parmesan ost

Sådan gør du:

Skær baconen i skiver og dernæst i aflange stykker. Steg dem næsten sprøde i lidt olie på en pande.


Kog pastaen al dente, det vil sige at der stadig er lidt bid i.
Hæld koldt vand på, så du stopper kogningen og lad pastaen stå lidt i vandet, ca. 2 minutter.


Æg og fløde piskes sammen og krydres med friskkværnet peber.

Hak persillen groft og gør klar til at servere hurtigt efter retten er tilberedt.


Servering:
Kom pastaen over på panden til baconen med en pinset, så der ikke kommer for meget vand med. Kom rigeligt med friskkværnet peber på. Hæld fløde-æggeblandengen over og vend det godt rundt i pastaen.


Varm 2 tallerkener op og anret pastaen på tallerkenerne. Drys med parmesanost og persille og server straks mens det er varmt.