Hovedret
4 pers.
Gryderet a’ la espagnole
Ingredienser:
600 g svinesmåkød
75 g smør
100g bacon
3 tomater
½ grøn peber
½ rød peber
250 g champignon
1 tsk.. Salt
½ tsk. friskkværnet peber
¼ tsk. paprika
Ca. 20 grønne oliven med paprika
2½ dl. piskefløde
Kulør
Sådan gør du:
Skær et snit i tomaterne og kom dem i kogende vand i ca. 1 min. Træk huden af dem og skær dem i
mindre stykker. Skær baconen i strimler. Skær champignonerne i skiver og rens og skær peber i strimler.
Kødet renses for fedt og hinder. Skæres i tynde skiver og bankes lidt. Smørret brunes let i en gryde
( må ikke blive for brunt). Kødet vendes heri til det er gyldent.
Tilsæt bacon flåede tomater, grøn peber og champignon i gryden. Salt, peber og paprika drysses
over. De grønne oliven deles i halve og blandes forsigtigt med grydens indhold.
Tilsæt fløden sammen med lidt kulør og lad det småsimre i ca. 45 min.
Der smages til med salt og peber. Hvis retten er for tyk tilsættes lidt vand.
Der serveres ris til retten. Koges efter posens anvisning.
141104