Oksesteg med salat af rødkål, frugter og ristede valnødder






























Hovedret

4 pers.

Oksesteg med salat af rødkål, frugter og ristede valnødder

260307

Ingredienser:

1 oksecuvette på ca. 1 kg.

Salat:

300 g. rødkål

250 g blegselleri

200 g. stenfri grønne druer

100 g. tørrede dadler

150 g. æbler

50 g. valnødder

Dressing:

3 spsk. friskpresset appelsinsaft

Skal af ½ appelsin

1 spsk. flydende honning

2 spsk. æblecidereddike

Salt og peber.

Sådan gør du:

Brun oksecuvetten i en stegegryde og krydr med salt og peber. Hæld 4 dl. liter vand ved og lad stegen simre under låg i ca. 1 time. Spæd evt. med mere vand under stegningen.


Fjern stokken på rødkålen, og snit kålen fint. Fjern top, bund og blade på blegsellerien og snit den fint.

Halver druerne. Udsten dadlerne og skær dem i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande og hak dem i grove stykker. Fjern kernehuset på æblet og skær æblet i små terninger og kom det hele op i en skål.


Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld det over salaten. Vend det hele hurtigt sammen og smag til.


Tag stegen op af gryden og hold den varm. Jævn sovsen med maizena og smag til med lidt ribsgelé, salt og peber.


Server hasselbackkartofler og rødkålssalaten til.