Forret
4 pers.
Majspandekager med Gravad laks, tomatsalsa og avocado
240214
Ingredienser:
2 pk. gravad laks
4 majspandekager
1 avocado
5 tomater
1 bk. rucolasalat
1 lime
3 spsk ketchup
1 chili
1 rødløg
0.5 tsk karry
0.5 tsk Paprika
Salt og peber
Majspandekager
2 spsk hvedemel
100 g majsmel (ca. 2 dl)
2 dl mælk
3 æg
1½ spsk fedtstof til stegning
Sådan gør du:
Dej
Bland mel og majsmel sammen. Pisk mælken i lidt efter lidt. Pisk æggene i og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst ca. ½ time. Pisk dejen op inden bagning. Bag 4 pandekager i gyldent fedtstof i en pande (ca. 21 cm i diameter). Hold dem varme i ovnen på 50°.
Hak tomaterne fint. Skær avokadoen midt over skær kødet ud og hak det fint. Pres lime saft over. Bland 2/3 af tomaterne med ketchup, salt, peber og lidt finthakket rødløg. Smag til med fintsnittet chili, paprika og karry.
Læk gravad laks, avocado i tern, resten af rødløget, resten af tomat ternene, lidt salsa og rucolasalat på pandekagerne og rul dem sammen.
Skær majspandekagerne over og server på tallerken med mere salsa og ruculasalat.