Hovedret
4 pers.
Bøf bourguignon
260206
Ingredienser:
500 g oksekød (inderlår eller tyksteg)
1-2 spsk. smør
75 g bacon
1 løg
1 gulerod
1 tsk. salt
Nymalet peber
½ tsk. Timian
1 spsk. hvedemel
1 spsk. tomatpuré
1 laurbærblad
4 dl rødvin
10-12 små løg
200 g champignoner
1-2 fed hvidløg
Sådan gør du:
Skær kødet i terninger og brun det i fedtstoffet i en stegepande. Læg dem over i en gryde.
Klip baconskiverne i strimler og svits dem på stegepanden.
Skræl løg og gulerod og hak dem fint. Svits dem sammen med baconstrimlerne i stegepanden og kom dem over i gryden til kødet.
Kom krydderierne i og drys melet over. Kom tomatpuré og laurbærblad i og rør rundt.
Spæd med rødvin og lad retten simre i 1-1½ time til kødet er mørt.
Skræl de små løg og rens champignonerne og brun dem let.
Kom løg og champignon i gryden, når der er ca. ½ time tilbage af kogetiden. Pres derefter
hvidløget i.
Smag på retten og tilsæt evt. mere krydderi.
Serveres med kogte kartofler og syltede agurker.