Forret
4 pers.
Kammuslingesalat med portvinsglace
140108
Ingredienser:
200g rucola eller anden salat
150 g kammuslinger
1/4 dl olivenolie
1/4 stk. squash
1/2 stk. rødløg
1 spsk. frisk dild
1 spsk. frisk purløg
1 fed hvidløg
100 g rejer
3 spsk. citronsaft
1 tsk. peber
1/2 tsk. havsalt
Portvinsglace:
1 dl. Rødvinseddike
1½ dl. Portvin
2 spsk. honning
Sådan gør du:
Vask salaten grundigt og lad den dryppe af.
Skær squashen i små terninger (ca. 5x5 mm). Rødløg, dild, purløg og hvidløg hakkes fint.
Steg kammuslinger på en grillpande med lidt salt og peber efter behag. Hældes sammen med olien og saften fra citronerne og afkøles.
Vend alle ingredienserne sammen, anret på tallerken, hæld glace over og server straks.
Server eventuelt flutes til.
Portvinsglace:
Kog eddike, portvin og honning sammen til det har en passende konsistens.