Hovedret
4 pers.
Pulled pork
000000
Ingredienser:
1,5 kg nakkefilet
Saltlage.
1,5 l vand
100 g salt
Krydderiblanding.
50 g brun farin
50 g paprika
1½ spsk salt
1½ spsk peber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chiliflager
Dressing.
½ dl æblecidereddike
¾ dl æblejuice
¼ dl tomatketchup
20 g brun farin
½ tsk chiliflager
1½ tsk havsalt
½ tsk peber
Sådan gør du:
Første dag.
Lav en saltlage til at sprænge kødet i.
Hæld saltet i vandet. Giv det et opkog og lad det afkøle.
Afpus nakkefileten, men lad gerne lidt fedt sidde tilbage. Kam nakkefileten i en skål, hæld saltlagen over og dæk den til. Du kan også bruge en kraftig plastikpose og lukke den godt til. Stil den i køleskabet i minimum 12 timer.
Anden dag
Tænd ovnen på 110°
Hæld saltlagen fra nakkefileten og tør kødet godt af.
Bland alle ingredienserne til krydderi blandingen godt sammen og gnid dem ind i nakkefileten.
Anbring kødet i en stegeso en gryde eller et ildfast fad. Sæt låg på og stil det i ovnen.
Den skal have minimum 12 timer. Kødet skal være ca. 95° inden i.
Kødet trækkes nu fra hinanden med 2 gafler. serveres i en burgerbolle sammen med spidscoleslaw. Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld lidt over kødet og server.