Hovedret
4 pers.
Mørbrad fyldt med bacon, spinat og champignon
300112
Ingredienser:
1 svinemørbrad
250g bacon
250g champignon
250g spinatblade
200g feta-Den bløde
100g hakkede valnødder
1/4 l piskefløde
salt og peber
fedtstof til stegning
1 bakke små kartofler
Røde salatblade til pynt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°
Skær bacon og feta i tern og champignon i skiver.
Svits bacon ternene på en stegepande til de er gyldne. Feta, champignon og spinatblade blandes og tilsættes. Lad det varme med i ca. 2-3, minutter. Hæld det op i en si over en skål og lad det blive koldt. Væden skal bruges til sovsen.
Afpuds mørbraden og brun den på panden i lidt fedtstof. Skær en rille i den på langs og fyld blandingen sammen med hakkede valnødder i. Den behøver ikke at snøres. Anbring mørbraden i et ildfast fad med fyldet opad, kom lidt vand ved og steg den i ovnen i ca. 30 minutter. Hviler i 20 minutter inden den skæres ud og anrettes på salatblade.
Serveres med små stegte kartofler og resten af fyldet til.
Sauce:
Hæld stegefedtet og vandet fra det ildfaste fad op i en gryde. Tilsæt piskefløde og kog det op.
Der kan evt. tilsættes lidt madkulør og jævnes med maizena.
Kartofler:
Kog kartoflerne i ca. 10 minutter, kom koldt vand på og pil dem. Steges i fedtstof på en pande til de er gylden stegte.