Hovedret
4 pers.
Karolines enebærgryde med bagt kartoffelmos
Ingredienser:
1 kg svinekød (skinke eller mørbrad)
12 enebær
1 tsk tørret rosmarin
50 g smør
¼ l piskefløde
2 dl creme fraiche 38%
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Kulør og evt. mel til jævning
1 broccoli som tilbehør
Bagt kartoffelmos i cocotter.
750 g kartofler
50 g smør
½ dl piskefløde
2 æg
1 dl hakkede hasselnødder
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Skær svinekødet i tynde strimler. Smelt smørret i en tykbundet gryde til det er gyldent.
Brun halvdelen af kødet og tag det op. Dernæst den anden halvdel. Læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt fløde, creme fraiche, salt og peber. Knus enebærene og rosmarin og kom det op i gryden.
Sæt låg på og lad retten simre i ca. 1 time. Smag den til og tilsæt lidt kulør. Er den for tynd jævnes den med lidt mel udrørt i koldt vand.
Kartoffelmos i cocotter.
Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
Mos kartoflerne og tilsæt smør og fløde og rør godt rundt.
Del æggene i blommer og hvide. Pisk blommerne i mosen en af gangen. Pisk mosen godt igennem.
Tilsæt de hakkede hasselnødder og smag til med salt og peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i portionsformene og bag dem i ca. 35 minutter ved 200º.
Anret enebærgryden med kartoffelmosen og dampet broccoli som tilbehør.
161115