Forret
4 pers.
Lille tærte med laks, spinat og æg
130217
Ingredienser:
8 skiver toast brød
Ca. 10 g frisk spinat
75 g røget laks
3-4 kogte, kolde kartofler skåret i terninger
4 æg
Havsalt
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 150º
Start med at koge kartoflerne og lade dem afkøle. Skær dem i små terninger.
Skær skorperne af brødet, og foer 4 smurte muffinforme eller cocotter med brødet. Det er lidt besværligt, og brødet går nemt i stykker. Når det er nede i formen, kan brødet trykkes sammen og lukke evt. huller.
Fordel spinat, kartoffel-terninger og laks oven på brødet. Slå et æg ud i hver form - slå det evt. ud i en skål først og fisk forsigtigt blommen op med en ske og læg den i formen.
Hæld derefter hviden forsigtigt over. Så er det lettere at dosere, så æggehviden ikke løber over.
Bag æggetærterne i en varm ovn, til æggehviden er stivnet - det tager 30 min. Server de lune minitærter med et drys havsalt.
Anret gerne med salat og et par små tomater.