Hovedret
4 pers.
Grydestegt rullesteg med persille
210211
Ingredienser:
1,3 kg Svinebryst. Slag.
Salt
Peber
Persille, frisk
25 gram Smør
2 dl. Vand
frisk persille
Salt
Peber
Sauce:
2 spsk. Hvedemel
Kulør
1 kg Kartofler
200 gram Rødkål, rå
Sådan gør du:
Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.
Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og persillen bredes ud over stykket.
Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.)
Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl. vand ved og et lidt persille. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.
Når rullestegen er færdig tages den op og stegeskyen får lov til at stå et øjeblik før der drysses lidt mel på og som for lov til at opsuge fedtet, skyen sies og farves med lidt kulør.