Jyttes mørbradbøf






























Hovedret

4 pers.

Jyttes mørbradbøf

Ingredienser:

1 pæn stor svinemørbrad

 200 g. champignon

 1 fed hvidløg

 1 bdt. bredbladet persille

 125 g. smør

 1 skalotteløg

 mel

 salt

 sukker

 1/4 l piskefløde

 100 g. brie ost

 Maizenamel til jævning

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175°


Puds mørbraden af og skær den i 4 store eller 8 små bøffer.


Vend mørbradbøfferne i mel og steg dem gyldne på panden. Tag dem af og læg dem i et smurt ildfast fad.


Hak løget og skær champignonerne i skiver. Hak hvidløget og persillen. Gem lidt persille til pynt.


Smelt 100 g. smør i en gryde og tilsæt de hakkede skalotteløg og steg dem klare. Derefter tilsættes de skiveskårne champignon og det hele steges i 5 minutter. Tilsæt det finthakkede hvidløg og persillen.


Tilsæt fløden og lad saucen koge op. Udrør lidt maizenamel i koldt vand og jævn saucen. Smag til med salt og lidt sukker og fordel saucen over bøfferne.


Skær brien i skiver og anbring en på hver bøf.


Steg bøfferne i 15 minutter i ovnen eller til brien er smeltet.


Retten serveres i fadet og pyntes med resten af persillen.


Der serveres kartofler til.










040202