Hovedret
4 pers.
Jyttes mørbradbøf
Ingredienser:
1 pæn stor svinemørbrad
200 g. champignon
1 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
125 g. smør
1 skalotteløg
mel
salt
sukker
1/4 l piskefløde
100 g. brie ost
Maizenamel til jævning
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175°
Puds mørbraden af og skær den i 4 store eller 8 små bøffer.
Vend mørbradbøfferne i mel og steg dem gyldne på panden. Tag dem af og læg dem i et smurt ildfast fad.
Hak løget og skær champignonerne i skiver. Hak hvidløget og persillen. Gem lidt persille til pynt.
Smelt 100 g. smør i en gryde og tilsæt de hakkede skalotteløg og steg dem klare. Derefter tilsættes de skiveskårne champignon og det hele steges i 5 minutter. Tilsæt det finthakkede hvidløg og persillen.
Tilsæt fløden og lad saucen koge op. Udrør lidt maizenamel i koldt vand og jævn saucen. Smag til med salt og lidt sukker og fordel saucen over bøfferne.
Skær brien i skiver og anbring en på hver bøf.
Steg bøfferne i 15 minutter i ovnen eller til brien er smeltet.
Retten serveres i fadet og pyntes med resten af persillen.
Der serveres kartofler til.
040202