210915
Hovedret
4 pers.
Svinemørbrad med spegeskinke og tomater
Ingredienser:
2 stk svinemørbrad
10 tynde skiver spegeskinke
200 g revet mozarella ost
2 dl friske basilikum blade
100 g soltørrede tomater
200 g cherrytomater
2 spsk mørk balsamico
Smør og olie til stegning
Salt og peber
Kartoffelmos.
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
ca 1 dl mælk
4 spsk smør
salt og nykværnet hvid peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Afpuds mørbraden for eventuelle sener og hinderog, krydr med salt og peber. Smelt smør og olie sammen på en stegepande og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og kog panden af med lidt vand. Gem stegeskyen i et ildfast fad.
Lav to A4-ark af bagepapir.
Læg 5 skiver skinke på hvert ark, så skiverne overlapper hinanden.
Hak de tørrede tomater og basilikumblade. Fordel ost, tørret tomat og basilikum ud på skinken og læg kødet oven på helt ude ved kanten.
Rul nu skinken rundt om mørbraden ved hjælp af bagepapiret og bind kødet med snor, så rullen beholder formen. Læg rullen over i det ildfaste fad med stegeskyen.
Tilsæt cherrytomater, dryp med balsamico og lidt ekstra olivenolie. Bag det hele i ovnen ved 210grader i ca.20-25 minutter.
Lad kødet hvilei 10 minutter før det udskæresi tykke skiver. Brug stegeskyen til sauce.
Serveres bedst med kartoffelmos til.
Kartoffelmos.
Kartoflerne koges møre i usaltet vand og moses. Tilsæt smør og mælk lidt ad gangen til mosen har en god konsistens og rør godt rundt. Pres hvidløg i og krydr med salt og peber.