Hovedret
4 pers.
Oksesteg med salat af rødkål, frugter og ristede valnødder
260306
Ingredienser:
1 oksecuvette på ca. 1 kg.
Salat:
300 g. rødkål
250 g blegselleri
200 g. stenfri grønne druer
100 g. tørrede dadler
150 g. æbler
50 g. valnødder
Dressing:
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
Skal af ½ appelsin
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æblecidereddike
Salt og peber.
Sådan gør du:
Brun oksecuvetten i en stegegryde og krydr med salt og peber. Hæld 4 dl. liter vand ved og lad
stegen simre under låg i ca. 1 time. Spæd evt. med mere vand under stegningen.
Fjern stokken på rødkålen, og snit kålen fint. Fjern top, bund og blade på blegsellerien og snit den fint.
Halver druerne. Udsten dadlerne og skær dem i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande og
Hak dem. Fjern kernehuset på æblet og skær æblet i små terninger og kom det hele op i en skål.
Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld det over salaten. Vend det hele hurtigt sammen
og smag til.
Tag stegen op af gryden og hold den varm. Jævn sovsen med maizena og smag til med lidt ribsgelé,
salt og peber.
Server hasselbackkartofler og rødkålssalaten til.