201009
Hovedret
4 pers.
Thailansk gryderet
Ingredienser:
1½ kg revelsben i mindre stykker
1 spsk smør eller margarine
2 løg
3 dl vand
2 spsk thailandsk eller kinesisk soya
4 spsk HP-sauce
1 tsk salt
1 spsk fishsauce
2 tsk kanel
1½ tsk kartoffelmel
1 dl porrer i strimler eller 8 små løg
Sådan gør du:
Brun smørret eller margarinen i en stegepande. Kom revelsben stykkerne i og brun dem godt på alle sider. Læg kødet over i en stor gryde.
Skræl løgene, hak dem groft og kom dem i gryden. Tilsæt vand, soya, HP-sauce, salt, fish sauce og kanel.
Lad kødet simre under låg i ca. 1 time eller til det er mørt. Smag til og krydr evt. lidt mere.
Rør kartoffelmelet ud i 1½-2 tsk koldt vand. Hæld jævningen i gryden. Rør rundt og lad sovsen blive tyk, mens den simre et øjeblik. Drys med strimlet porre. Servér gryden rygende varm.
Der serveres jasmin ris til.