Reje-lakse tærte med asparges






























Forret

4 pers.

Reje-lakse tærte med asparges

210915

Ingredienser:

250 g grønne asparges
100 g ærter
150 g rejer
2 stk. laksefiletter uden skind
4 æg
2 dl mælk
2 dl fløde
salt og peber
Hakket dild til pynt

Fersk røget laks til pynt

Salatblade til pynt

Tærtebund.

 200 g hvedemel

 125 g smør

 2½ spsk. Vand

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225º

Tærtebund.

Sørg for at smørret har stuetemperatur og skær det i mindre stykker. Bland smør og mel sammen. Tilsæt vand, og ælt det hurtigt sammen til en fast dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min.


Rul dejen ud på bordet, den skal være ca. 25 cm i diameter eller 4 stk på ca. 12 cm. Beklæd en smurt tærteform eller 4 portionsforme med dejen og fjern den overskydende dej. Prik bunden med en gaffel.


Fyld.

Bræk det nederste af aspargesne og skær dem i stykker af 2-3 cm.

Fordel asparges og ærter på tærtebunden/bundene.

Put derefter afdryppede rejer og firkantede stykker af laksefilet ned i mellem

Pisk æg, mælk, fløde, salt og peber sammen og fordel den jævnt over tærte fyldet. Bag tærten i ovnen ved 225º i ca. 1/2 time.


Tærten serveres lun på salatbund. Pyntes med hakket dild, rejer og røget laks.