Forret
4 pers.
Reje-lakse tærte med asparges
210915
Ingredienser:
250 g grønne asparges
100 g ærter
150 g rejer
2 stk. laksefiletter uden skind
4 æg
2 dl mælk
2 dl fløde
salt og peber
Hakket dild til pynt
Fersk røget laks til pynt
Salatblade til pynt
Tærtebund.
200 g hvedemel
125 g smør
2½ spsk. Vand
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225º
Tærtebund.
Sørg for at smørret har stuetemperatur og skær det i mindre stykker. Bland smør og mel sammen. Tilsæt vand, og ælt det hurtigt sammen til en fast dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Rul dejen ud på bordet, den skal være ca. 25 cm i diameter eller 4 stk på ca. 12 cm. Beklæd en smurt tærteform eller 4 portionsforme med dejen og fjern den overskydende dej. Prik bunden med en gaffel.
Fyld.
Bræk det nederste af aspargesne og skær dem i stykker af 2-3 cm.
Fordel asparges og ærter på tærtebunden/bundene.
Put derefter afdryppede rejer og firkantede stykker af laksefilet ned i mellem
Pisk æg, mælk, fløde, salt og peber sammen og fordel den jævnt over tærte fyldet. Bag tærten i ovnen ved 225º i ca. 1/2 time.
Tærten serveres lun på salatbund. Pyntes med hakket dild, rejer og røget laks.