Hovedret
4 pers.
Ostegratineret oksefilet
281002
100309
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 250°.
Skær fileten i 8-12 skiver og bank dem let med kanten af hånden. Kom fedtstoffet på en pande og
brun kødet over stærk varme, så det får farve på begge sider (ca. 1 min. på hver side). Læg kødet i
et ovnfast fad.
Pisk fløden stiv. Bland ost, paprika og sort peber i fløden og smag til med cognac.
Bland kartoffelmosen med æggeblommerne og sprøjt den eller læg den i klatter rundt om kødet.
Bred ostefløden over kødet. Drys med porre (skåret i skiver), dernæst rasp og gratiner retten i ovnen ved
250° i ca. 15 min. Serveres rygende varm. Husk også at varme tallerkenerne inden serveringen.
Tilbehør:
Sukkerærter og syltet agurk i skiver.
Sukkerærterne blancheres i kogende vand til de er møre, men stadig sprøde. (2-3 min.)
De syltede agurker skæres i skiver.
Kartoffelmos:
Kartoflerne koges uden salt til de er godt møre. Moses og varmes op med smør. Mælk tilsættes til den har en god konsistens. Den skal ikke være for blød, da den skal tilsættes æg inden den sprøjtes på retten.
Ingredienser:
500 g oksefilet
1 spsk. smør eller margarine
2 dl. piskefløde
2 dl. reven ost (cheddar)
½ tsk. Salt
sort peber
½ tsk. Paprika
evt. 1-2 spsk. cognac
kartoffelmos:
2 æggeblommer
1 porre
2 tsk. Salt
Rasp