Intet billede endnu
Hovedret
4 pers.
Gratinerede koteletter
Ingredienser:
400g bønner
Vand
Salt
1½ spsk. olie
2 store tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
1 tsk. merian
· 4 skiver ost
· Evt. strimlet porre
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og gem det.
Smør et ovnfast fad og kom bønnerne i det.
Skyl tomaterne og skær dem i både.
Brun koteletterne i lidt fedtstof på en stegepande, ca. 2-3 minutter på hver side.
Krydr med salt og peber. Læg koteletterne ovnen på bønnerne.
Pisk fedtstoffet på panden sammen med 1½ dl. Vand fra bønnerne og hæld det over koteletterne.
Drys merian på og læg et par tomatbåde og en skive ost oven på hver kotelet.
Gratiner retten i ovnen i ca. 10 minutter til den er blevet gennemvarm, og osten har fået lidt farve.
Server stegte kartofler til.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Kom olie på en stegepande og svits lidt hakket løg lidt basilikum og lidt skåret chili i olien.
Kom kartoflerne på og lad dem blive godt gennemvarme.
290304