Okseruller med bacon og porrer






























Hovedret

4 pers.

Okseruller med bacon og porrer

130217

Ingredienser:

3/4 kg skrællede kartofler

3 porrer

3 gulerødder

3 dl bouillon

Salt.

Baconruller:

400 g hakket oksekød

200 g hakket svinekød

1 æg

2 mellemstore kogte kartofler

1 dl fløde

8 skiver bacon

Rasp

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200º

Start med at koge de 2 mellemstore kartofler.

Skræl resten af kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Skær porrerne og gulerødderne i skiver. Anbring kartoffel-skiverne i et smurt ildfast fad og fordel porrer og gulerødder hen over. Tilsæt bouillonen og en smule salt. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i ca. 20-30 minutter ved 200º.


Imens tilberedes okse/bacon-rullerne.

Mos de 2 kogte kartofler og ælt dem sammen med kødet, æg og fløde. Krydr med salt og peber.

Del farsen i 8 portioner og form hver til små aflange ruller. Rul dem i rasp, vikl en skive bacon om hver og brun dem på en stegepande.

Fjern folien fra fadet og læg rullerne ovenpå grøntsagerne med sammenføjningen nedad. Sæt igen fadet i ovnen uden folie i ca. 30 minutter til rullerne er gennemstegte og baconen gylden. Dryp nogle gange undervejs mad væden i fadet.


Retten serveres i fadet. Kan eventuelt portionsanrettes.