Karryrejer i butterdejsskål






























Forret

4 pers.

Karryrejer i butterdejsskål

100308

Ingredienser:

1 pk. frossen butterdej

400 g. rejer

1 stort løg

Smør til stegning

1 tsk. karry

2 spsk. hvedemel

2 spsk. tomatpuré

2 dl vand

2 dl piskefløde

Et stænk tabasco

1 tsk. salt

Peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader.


  • Rul dejen ud til knap ½ tykkelse med ledt hånd.
  • Stik runde cirkler ud af dejen 6-7 cm i diameter. På halvdelen af cirklerne stikkes en mindre cirkel ud i midten. Gem den.
  • Del ægget i blomme og hvide. Pisk hviden let med en gaffel. Cirklerne uden hul pensles med pisket æggehvide. Resten af cirklerne lægges ovenpå og det trykkes let sammen.
  • Sæt dejen sammen med de små låg på en usmurt bageplade.
  • Pisk resten af æggehviden og blommen sammen. Smør dejen på oversiden – ikke på sider, så hæver den ikke.
  • Bag butterdejsskålene i ovnen i 20-25 min.
  • Hvis rejerne er frosne, tøes de op. Skræl løget og hak det fint. Brun løget i fedtstoffet. Tilsæt karry og lad det svitse sammen med løgene.
  • Drys melet over. Tilsæt tomatpuré og spæd med vand og fløde. Lad saucen koge i ca. 3 minutter. Krydr med tabasco, salt og peber.


  • Kom rejerne og persillen i og lad det hele blive gennemvarmt.


  • Fyld butterdejsskålene, anret og server straks.