Forret
4 pers.
Gratineret krabbe/tun med karry
241016
Ingredienser:
100 g krabbekød
100 g tun naturel
1 æg
1 æble
½ grøn peberfrugt
2 skalotteløg
1-2 spsk karry
1 spsk mel
2 dl fløde
2 dl hvidvin
Salt og peber
Gratinering.
50 g rasp
50 g smør
Pynt.
Tomatbåde
Karse
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 185º
Kog ægget så det er hårdkogt. Skræl æblet. Hak æg og æble. Bland æg og æble med krabbe- og tun kød.
Hak løg og peberfrugt i små tern.
Smelt fedtstof i en stegepande og tilsæt karry. Lad det brænde af og tilsæt hakket løg og hakket peberfrugt. Lad det svitse i ca. 2 minutter,
Tilsæt hvidvin og lad det koge op. Spæd op med fløde og lad koge i ca 5 minutter. Krydr med salt og peber.
Fordel fiskeblandingen i små tærteforme eller anden portionsform og hæld saucen over, drys med rasp og fordel små smør-klatter over.
Bages i ovnen ved 185º i ca 30 minutter.
Ved serveringen pyntes med tomatbåde og karse.
Server et stykke brød til.