Hovedret
4 pers.
Forloren hare
Ingredienser:
300g hakket svinekød
· 300g hakket oksekød
· Ca. 2 tsk. Salt
· ¼ tsk. peber
· 1 æg
· 1 spsk. revet løg
· 4-6 spsk. vand eller bouillon
· 3 spsk. rasp
· 1 pakke bacon
· Ca. 2 dl bouillon
· Ca. 1 dl piskefløde
· 1-2 spsk. rønnebær- tytteær- eller ribsgele
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225°
Ælt kødet med krydderier, æg, væske og rasp. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et velsmurt ildfast fad eller en bradepande. Læg baconskiverne tæt sammen på skrå over kødet.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Når kødet er brunet hældes bouillonen og fløden over.
Dæmp varmen til 170° og videresteg ”haren” i 40-45 minutter. Dryp af og til ”haren” under stegningen.
Når ”haren” er færdig hældes stegeskyen gennem en sigte op i en kasserolle. Spæd eventuelt skyen med lidt mere bouillon og fløde. Lad det koge lidt ind og smag til med lidt ribsgelé.
Servering: Læg haren på et bræt og skær den for i ikke for tykke skiver. Server den med hasselbach kartofler og rønnebær- tyttebør- eller ribsgelé.
150107