Indbagt svinemørbrad med tyttebær og timian sky






























Hovedret

4 pers.

Indbagt svinemørbrad med tyttebær og timian sky

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180º

Tyttebær laves dagen før. Bring vand og sukker i kog og tilsæt tyttebærrene. Tag gryden af varmen og stil dem tildækkede i køleskabet til næste dag.


Svinemørbrad

Puds mørbraden for sener og hinder. Skær den i 4 medaljoner og tryk dem let flade. Varm olien på en pande og brun de 4 medaljoner på hver side. Kom det hakkede kød i en blender sammen med æg, hvidløg, timian, salt og peber og blend det glat. Tilsæt fløde til konsistensen er lind. Del farsen i fire og smør hver del ud på et dobbelt lag husholdningsfilm. Læg en medaljon herpå og saml enderne, form den til en kugle og bind den sammen med et stykke snor. Stil pakkerne i vandbad i en lille bradepande (lad vandet gå ca. ¾ op af pakkerne). Bag dem midt i ovnen til  kernetemp. er ca. 60°. Ca. 30-40 minutter.

 

Timian sky

Kom rødvinen i en tykbundet gryde og bring den i kog. Lad den koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 2 dl. tilbage. Tilsæt fond, timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 40 min. - eller til der er ca. 3½ dl tilbage. Steg imens baconternene sprøde på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sigt skyen og smag til med salt og peber. Tilsæt tyttebærrrene (uden væde) og bacon. Smag til med saften fra tyttebærrene eller lidt tyttebærsyltetøj. Jævn evt. med maizena - til ønsket konsistens.


Grøntsager

Vask kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og steg perleløg og champignon i ca. 6-7 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i gryden med grøntsagerne sammen med timian og hvidløg og svits i ca. 4-5 min. - eller til kartoflerne tager farve. Krydr med salt og peber.  


Anret pænt på tallerken og hæld timian sky over den indbagte mørbrad.



260916


Ingredienser:

Tyttebær til timian sky

2 dl vand

100 g sukker

100 g tyttebær

Svinemørbrad:

1 svinemørbrad

1 spsk olie

250 g hakket svine- og kalvekød

2 æg

1 fed hvidløg

¾ spsk friske timianblade

Salt og peber

½ dl madlavningsfløde

Timian sky:

4 dl rødvin

1 liter kalvefond

frisk timian

1 fed hvidløg

200 g bacon i tern

Grøntsager:

½ kg kartofler

200 g perleløg

100 g champignon

frisk timian

1 fed hvidløg

2 spsk olie

Salt og peber