Hovedret
4 pers.
Indbagt svinemørbrad med tyttebær og timian sky
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180º
Tyttebær laves dagen før. Bring vand og sukker i kog og tilsæt tyttebærrene. Tag gryden af varmen og stil dem tildækkede i køleskabet til næste dag.
Svinemørbrad
Puds mørbraden for sener og hinder. Skær den i 4 medaljoner og tryk dem let flade. Varm olien på en pande og brun de 4 medaljoner på hver side. Kom det hakkede kød i en blender sammen med æg, hvidløg, timian, salt og peber og blend det glat. Tilsæt fløde til konsistensen er lind. Del farsen i fire og smør hver del ud på et dobbelt lag husholdningsfilm. Læg en medaljon herpå og saml enderne, form den til en kugle og bind den sammen med et stykke snor. Stil pakkerne i vandbad i en lille bradepande (lad vandet gå ca. ¾ op af pakkerne). Bag dem midt i ovnen til kernetemp. er ca. 60°. Ca. 30-40 minutter.
Timian sky
Kom rødvinen i en tykbundet gryde og bring den i kog. Lad den koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 2 dl. tilbage. Tilsæt fond, timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 40 min. - eller til der er ca. 3½ dl tilbage. Steg imens baconternene sprøde på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sigt skyen og smag til med salt og peber. Tilsæt tyttebærrrene (uden væde) og bacon. Smag til med saften fra tyttebærrene eller lidt tyttebærsyltetøj. Jævn evt. med maizena - til ønsket konsistens.
Grøntsager
Vask kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og steg perleløg og champignon i ca. 6-7 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i gryden med grøntsagerne sammen med timian og hvidløg og svits i ca. 4-5 min. - eller til kartoflerne tager farve. Krydr med salt og peber.
Anret pænt på tallerken og hæld timian sky over den indbagte mørbrad.
260916
Ingredienser:
Tyttebær til timian sky
2 dl vand
100 g sukker
100 g tyttebær
Svinemørbrad:
1 svinemørbrad
1 spsk olie
250 g hakket svine- og kalvekød
2 æg
1 fed hvidløg
¾ spsk friske timianblade
Salt og peber
½ dl madlavningsfløde
Timian sky:
4 dl rødvin
1 liter kalvefond
frisk timian
1 fed hvidløg
200 g bacon i tern
Grøntsager:
½ kg kartofler
200 g perleløg
100 g champignon
frisk timian
1 fed hvidløg
2 spsk olie
Salt og peber