Hovedret
4 pers.
Husarsteg
Ingredienser:
1-1½ kg nakkekam u/spæk
250g champignoner
2 løg
Rasp
2 spsk. smør
Salt og peber
Timian
1 spsk. mel
2 dl. bouillon
4-8 bagekartofler
1 bæger cremefraiche
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°
Skær champignon i skiver og løg i terninger.
Kødet skæres i skiver, men ikke helt igennem. Champignoner og løg svitses godt i smør på panden,
tilsættes lidt rasp og smages til med salt, peber og timian. Fyldet fordeles mellem skiverne, som
holdes sammen med kødpinde eller syes med tråd.
Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet og bouillonen hældes i bunden af
fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 3/4 time.
Skrub kartoflerne godt og bag dem i ovnen den sidste time af stegetiden. Skyen jævnes med lidt
cremefraiche.
Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysovsen og resten af cremefraichen.