Husarsteg






























Hovedret

4 pers.

Husarsteg

Ingredienser:

1-1½ kg nakkekam u/spæk

250g champignoner

2 løg

Rasp

2 spsk. smør

Salt og peber

Timian

1 spsk. mel

2 dl. bouillon

4-8 bagekartofler

1 bæger cremefraiche

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200°


Skær champignon i skiver og løg i terninger.


Kødet skæres i skiver, men ikke helt igennem. Champignoner og løg svitses godt i smør på panden,

tilsættes lidt rasp og smages til med salt, peber og timian. Fyldet fordeles mellem skiverne, som

holdes sammen med kødpinde eller syes med tråd.


Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet og bouillonen hældes i bunden af

fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 3/4 time.


Skrub kartoflerne godt og bag dem i ovnen den sidste time af stegetiden. Skyen jævnes med lidt

cremefraiche.


Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysovsen og resten af cremefraichen.