Hovedret
4 pers.
Entrecôte med Cafè de Paris-smør
090315
Ingredienser:
8 stk entrecôte, ca. 1 kg
2 spsk smør eller margarine til stegning
Salt
Peber
Tilbehør.
250 g Haricots verts
250 g Cherry tomater
1 kg kartofler
Smør.
250 g usaltet smør
1 æggeblomme
1½ tsk tomatpurè
1 spsk fransk sennep
1 spsk fint hakket løg
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
1 spsk hakket dild
½ spsk hakket kapers
1 tsk timian
1 tsk salvie
1 tsk estragon
1 tsk rosmarin
1 fed hvidløg
½ tsk
Worshestershire-sauce
1 tsk paprika
1 tsk citronsaft
½ tsk karry
1 tsk cognac
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk koriander
Sådan gør du:
Læg smørret frem i god tid, så det får stuetemperatur.
Bland alle krydderierne sammen og blend dem indtil blandingen er jævn.
Pisk smørret med en elpisker indtil det er luftigt. Tilsæt krydderiblandingen og pisk det godt sammen. Kom smørret op i en skål og lad det stå fremme indtil serveringen.
Steg kødet i fedtstoffet på en pande 2-3 minutter på hver side og krydr med salt og peber.
Skær haricoverts igennem på langs og halver cherrytomaterne. Kom olie på en pande og svits grøntsagerne i nogle minutter.
Anret på varme tallerkener med grøntsagerne, kødet og stegte kartofler. Kom en klat Cafè de Paris-smør oven på kødet.