Ærtesuppe med peberrodsskum






























Forret

4 pers.

Ærtesuppe med peberrodsskum

120218

Sådan gør du.

Kom ærter, det revne løg, salvie og vand op i en gryde. Lad det koge op og kog det i 3-4 minutter.


Blend suppen, men ikke for fint. Der må gerne være lidt struktur tilbage. Sæt gryden på komfuret igen.


Lav en smørbolle af mel og smør og kom den i suppen. Pisk til suppen bliver jævn.


Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Lige inden serveringen kommes den muserende vin i.


Pisk fløden stiv og smag til med revet peberrod.


Serveres i varme tallerkener. Kom en klat peberrodsskum i midten.


Serve ostestænger eller flutes til.


Ingredienser.

250 g frosne ærter
1 lille fint revet løg
6 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk tørret salvie
½ dl piskefløde
Salt og peber
1-2 dl mouserende hvidvin


Smørbolle.
2 spsk smør
2 spsk hvedemel


Peberrodsskum.
½ dl piskefløde
Revet peberrod