061014
Hovedret
4 pers.
Svinemørbrad med bagt kartoffel og sprøde grøntsager
Sådan gør du:
Tænd ovnenpå 200°
Kog bagekartoflerne i 15 minutter. Bagekartoflerne sættes herefter i ovnen i ca. 35 minutter ved 200°c
Kartoffelfyld: Hak salat, rødløg, agurker og tomat i meget fine stykker og bland det i en skål. Steg bacon på panden til den er sprød og hak den i fine stykker (gem lidt til pynt). Det hele blandes sammen med creme fraiche, salt, peber, ketchup og en smule sukker.
Afpuds mørbraden. Skær små bøffer på tværs, ca. 2 cm tykke og bank dem flade og krydr med salt og peber. Hæld en smule olivenolie på panden og steg mørbradbøfferne ved middelvarme tilsat knust hvidløg i et par minutter på hver side til de er møre. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind i et par minutter. Tag bøfferne af panden og jævn skyen med maizena.
Skær peberfrugterne i tynde strimler
Damp sukkerærter og peberfrugter til de er perfekte (ca. 3-5 minutter) absolut ikke mere. Der skal stadig være bid i dem.
Lav to snit i de bagte kartofler og læg fyldet indeni.
Portionsanret
Ingredienser:
800 g svinemørbrader
olivenolie
2-3 dl halvtør hvidvin
bordsalt
peber
Tilbehør:
4 bagekartofler
200 g sukkerærter
1 stk rød peberfrugt
1 stk gul peberfrugt
Fyld:
5 dl creme fraiche 18%
1/4 stk hovedsalat eller iceberg salat
1 stk rødløg
2 tomater
1/4 stk agurk
100 g bacon
1 spsk tomatketchup
1 tsk sukker
bordsalt
peber