Hovedret
4 pers.
Farseret græsk svinemørbrad
Ingredienser:
1 svinemørbrad ca 800 g
300 g svinefars
2 æg
1 spsk hvedemel
1 fed hvidløg
75 g feta ost
1 tsk salt
peber
1 spsk oregano
1 spsk timian
Kartofler:
1 kg kartofler
2 spsk lime saft
1½ spsk oliven olie
2 fed hvidløg
1½ tsk pebermix
1½tsk texas blanding
1½ tsk salt
Tsaziki:
½ liter yoghurt naturel
3/4 agurk
2 fed hvidløg
Stegte grønsager:
1-1½ peberfrugt
2-3 gulerødder
Sauce:
½ liter væde fra stegen
1½ spsk maizena mel
salt peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200º
Tsaziki:
Hæld yoghurt op i et kaffefilter og lad væden dryppe af i min. 1 time. skær agurken i meget tynde skiver og drys salt på. Lad det stå 10 min. Og vrid vandet af. Bland agurken i en skål med den drænede yoghurt samt det pressede hvidløg. Smag til med salt og peber.
Mørbraden:
Afpuds mørbraden for sener og evt. fedt, og skær en lomme i den på langs.
Bland farsen med de 2 æg, krydderier og melet samt salt og peber i en skål. Tilsæt feta ost skåret i meget små stykker.
Læg farsen på midten af mørbraden og luk den sammen med madpinde. Brun den på alle sider på en pande. Lægges i et ildfast fad med lidt vand i bunden. Steges videre i oven i ca 1 time ved 200º.
Kartofler:
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Dup dem tørre. Kom kartoflerne i en pose med alle de andre ingredienser og bland dem godt sammen. Lad det stå og trække i ca 20 min. Kom dem på en bradepande med bagepapir og sæt dem i ovnen ca 1 time til de er møre. Vendes et par gange under vejs.
Sauce:
Hæld væden fra stegen over i en gryde ca. 10 min. før stegen er færdig. Jævn skyen med lidt maizena opløst i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber.
Stegte grønsager:
Snit grønsagerne groft og svits det i olie på en pande i ca. 5-8 minutter, kom evt. lidt vand ved så de ikke brænder på. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.
010216